• Αυτό το θέμα είναι κενό.
Επισκόπηση 0 απαντητικών νημάτων
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
  • #781
   grpfc
   Keymaster

   Το Πρόγραμμα για την επικύρωση της Δασικής Πιστοποίησης (Programme for the Endorsement of Forest Certification-PEFC) είναι ένας διεθνής οργανισμός, του οποίου στόχος είναι μέσω της πιστοποίησης, να προωθήσει και να διασφαλίσει την αειφορική διαχείριση των δασών, καθώς και των παραγόμενων δασικών προϊόντων τους (ξυλώδη και μη ξυλώδη).

   Τα προϊόντα με το λογότυπο του PEFC δίνουν στους πελάτες τη βεβαιότητα, ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, προέρχονται από αειφορικά διαχειριζόμενα δάση, από ανακυκλώσιμες ή / και ελεγχόμενες πηγές. Το Ελληνικό Πρόγραμμα Δασικής Πιστοποίησης (Greek Programme for Forest Certification – GrPFC) έχει ως βασικό στόχο τον καθορισμό και την προαγωγή των προτύπων της αειφορικής δασικής διαχείρισης κατά PEFC στην Ελλάδα.

   Τα πρότυπα του GrPFC αναπτύσσονται σε μια δημόσια, διάφανη, συμβουλευτική και συναινετική διαδικασία, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών εταίρων. Το GrPFC προσδοκά στο άμεσο μέλλον να γίνει τακτικό μέλος του PEFC Council International.

    

Επισκόπηση 0 απαντητικών νημάτων
 • Η συζήτηση ‘ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ’ δεν δέχεται νέα θέματα και απαντήσεις.